Kayu Berkayak dan Kayaks adalah Latihan Besar

kayu berkayak dan kayaks adalah latihan besar

Salah satu daripada banyak sebab orang boleh memilih untuk mengayuh kanu dan kayak adalah mereka berbuat demikian untuk bersenam. Mendayung memang senaman yang hebat, yang menawarkan kesan aerobik dan kardiovaskular yang sangat baik di samping kekuatan badan atas. Akan memberikan manfaat ini, tanpa mengira jenis paddle yang anda pilih. Mereka juga memberi kesan kesihatan jika mereka diburu atau tidak.

Manfaat Samping

Walaupun sesetengah orang melakukan huru-hara semata-mata untuk latihan, lebih kerap Daripada manfaat ini ternyata menjadi kesan sampingan menunggangi untuk tujuan lain. Sama ada anda seorang kayakers whitewater yang menawan sebuah sungai kelas iv, kayak laut dari air terbuka, atau bahkan seorang kanoeist di tasik yang terpencil, mendayung akan bertindak sebagai satu jenis senaman aerobik selain senaman yang hebat untuk belakang anda, abs, dan lengan. Manakala orang-orang ini melakukan apa yang paling mereka sayangi, mereka telah benar-benar menuai ganjaran latihan yang komprehensif tanpa mengorbankan sebarang masa daripada menjadi orang yang tersayang atau melakukan apa yang paling mereka nikmati.

Namun, ada orang-orang yang melakukan dayung semata-mata untuk tujuan senaman dan kesihatan. Untuk individu ini, langit (atau saya harus mengatakan air itu) adalah batasan. Anda boleh pergi dengan cepat, setakat ini, dan selagi anda inginkan atau izin kerja anda. Sekali lagi, jenis senaman ini boleh dicapai sama ada dengan kanu atau kayak walaupun kayak itu kelihatan sebagai bot pilihan di kalangan orang biasa yang mencari latihan larian yang baik.

Perancangan

Jumlah tenaga yang dibelanjakan hanya bersiap untuk mendayung atau membuang peralatan mereka. Terdapat kapal mengangkat, meletakkan mereka, mengikat mereka di atas bumbung kereta, menghapuskan mereka melepaskan mereka ke dan dari air, membantu rakan-rakan anda, dan mengatasi semua peralatan semasa prosedur. Pada mulanya data100, ini terdengar seperti gangguan tetapi apa aktiviti yang ada yang tidak memerlukan penyediaan dan pembersihan? Sebenarnya ini tidak mengganggu sama sekali kerana anda melakukan apa yang anda suka dan dalam proses itu, anda mendapat latihan yang hebat.

Strategi yang betul

Pertimbangan yang paling penting apabila mendayung, terutamanya untuk bersenam, adalah untuk mengekalkan teknik yang betul dan juga untuk meregangkan sebelum dan selepas mendayung. Sifat berulang-ulang dari permainan ini boleh menyebabkan kemusnahan dan luka pada sendi anda apabila teknik postur dan teknik menunggang yang betul tidak dipatuhi. Selain itu, kecederaan yang lebih teruk seperti dislokasi bahu adalah mungkin dalam mendayung whitewater. Di samping itu, beberapa kemalangan berlari yang lebih kerap berlaku semasa mengangkat dan membawa kanu dan kayak untuk dan keluar dari perjalanan selama setahun. Belajar dan menggunakan teknik mengangkat, postur, dan mendayung yang sewajarnya akan mengurangkan berlakunya kesakitan dan kecederaan yang berkaitan.

Sihat dan Sihat!

Seolah-olah kami memerlukan satu lagi sebab untuk keluar ke dalam air, maka kenyataannya Sudahkah anda mencari atau tidak, kanu dan kayak dapat menampung dengan senaman yang hebat pada suasana yang cantik. Terdapat hanya beberapa tindakan yang ada untuk kita yang menyediakan pendekatan seimbang seperti sistem kardiovaskular dan kuasa seluruh badan kita. Faedah kesihatan ini sering menjadi komplikasi hanya melakukan apa yang anda suka.

Keluar di atas air dan hiduplah yang sihat!